Yläkaupungin Yössä viime keväänä yli 25 000 kävijää

Kevään 2013 kaupunkikulttuuri-teemalla järjestetty festivaali otti Jyväskylän yläkaupungin huolella haltuunsa. Ohjelmaa järjestettiin poikkeuksellisen paljon myös ruutukaava-alueella osan Kauppakadusta muuntuessa illan ajaksi ohjelmalliseksi kävelykaduksi ja Toivolan Vanhan Pihan liittyessä tapahtumapaikkojen joukkoon. Rauhallisen riehakkaasti sujunut kaupunkifestivaali keräsi yli 25 000 osallistujaa ja kokosi mukaansa kaikenlaisia kaupunkilaisia lapsista ikäihmisiin.

Suurimmat yleisöryntäykset nähtiin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa järjestetyissä tanssiesityksissä, Kauppakadun Old Fat & Slow -veteraaniskeittikisoissa ja Musican suuressa euroviisunäytöksessä. Kahvila Muiston avajaiset ja monipuolinen musiikkiohjelma keräsivät päivän mittaan Toivolan Vanhalle Pihalle jopa 9180 kävijän ennätysyleisön. Yö jatkui katkeamattomana aamuun yläkaupungin ravintoloiden keikkojen ja ylioppilaskunnan kulttuurivaliokunnan ulkoilmaelokuvanäytöksen kautta. Perinteikäs Aamukasteklubi päätti ohjelman kello 9:00.

“Yläkaupungin Yön järjestäminen oli kuin olisi noussut puoli vuotta hitaasti vuoristoradalla ylös ja lasketellut yhdessä vuorokaudessa saman matkan alas. Matka sujui varsin hyvin”, tapahtuman toiminnanjohtajana ensimmäistä kertaa toiminut Kyösti Ylikulju tunnelmoi. Myös tuottaja Veera Tuhkala on tyytyväinen lopputulokseen: “Yläkaupungin Yön myötä kesän ensimmäinen päivä ja yö vietettiin jälleen ansaitulla tavalla.”

Kiitos vielä kerran kaikille harjoittelijoille, vapaaehtoisille, esiintyjille, yhteistyökumppaneille, tapahtumapaikoille, kävijöille ja muillekin! Nähdään taas toukokuussa 2014!