Tuottajien tervehdys

Astuessamme valtaviin saappaisiimme syksyllä 2012 heiluttelimme useamman tovin jalkojamme ja pohdimme, millä tavalla Yläkaupungin Yö voisi järjestyä ja muotoutua kanssamme. Punaisiksi langoiksi valitsimme muutaman ydinajatuksen, joista merkittävin oli ehkä tämä: Omaa suosikkifestivaaliaan ei kannata lähteä pilaamaan. Mitä sitä keväisin odottaisi, jos Yläkaupungin Yötä ei enää tuttuna ja turvallisena olisikaan? Se olisi vähän kuin kesän ensimmäinen päivä olisi peruttu.

Toisaalta me olemme me, eikä Yläkaupungin Yö voi koskaan kanssamme olla sama, kuin se muiden tekijöidensä kanssa oli. Mutta ei se koskaan ole paikallaan pysynytkään. Yön pohjimmaisena ajatuksena tuntuisi olevan jatkuva uusiutuminen ja ympäröivien avaruuksien kanssa tasa- ja eri tahtiin sykkiminen. Meidän Yömme on toivottavasti yhtä aikaa pehmeäntuoksuinen vastasyntynyt ja ajan saatossa karaistunut nuori aikuinen. Haluamme silittää tätä värikästä kaupunkiamme yhden toukokuisen vuorokauden aikana sekä myötä- että vastakarvaan, aivan kuten sekin on meitä eri tilanteissa silitellyt.

Kaupunkina kovin nuori Jyväskylämme etsii yhä kuumeisesti identiteettiään. Toivottavasti saamme onnistuneesti esiteltyä niitä monia vaihtoehtoja, mihin suuntiin kaupunkikulttuurimme voisi kehittyä. Yläkaupungin Yössä moni yllättävä asia on mahdollista ja kadut pullollaan ihmeellisiä asioita. Kannattaa muistaa, että kaikki mikä on mahdollista 18.5.2013 on mahdollista myös vuoden kaikkina muina päivinä.

Nähdään Yössä!

Kyosti1-thumb

Kyösti Ylikulju
toiminnanjohtaja

Veera2-thumb

Veera Tuhkala
tuottaja