20 -vuotias Yläkaupungin Yö vietti onnistuneet synttärit

Kahdettakymmenettä Yläkaupungin Yötä vietettiin lauantaina 19.5.2011 mukavissa merkeissä. Taide ja kulttuuriohjelmaa oli runsaasti eri puolilla Yläkaupunkia kellon ympäri ja festivaaliyleisö sai nauttia poutaisesta säästä.

Suurimman yleisöryntäyksen aiheutti Alvarin aukiolla esiintynyt Seminaarinmäen Mieslaulajat, jonka esiintymisen aikana aukiolla ja sen ympäristössä oli tuhansia innostuneita festivaalikävijöitä. Suomalais-ranskalaisen Eva ja Manu -duon esiintyminen veti Ilokiven alakerran täyteen ja Yläkaupungin Yön synnyinkodin ulkopuolella kiemurtelikin pitkä jono kaksikon keikan aikana. Kymmenhenkinen karvalakkiorkesteri Lada Nuevo pisti puolestaan tanssilattian kuumaksi Ilokiven yläkerrassa. Jonoilta ei vältytty muissakaan keikkapaikoissa, Sohwilla esiintynyt burleskitanssijatar Mallas Athene olisi vetänyt paikalle paljon enemmän väkeä kun mitä ravintolaan mahtui.

Myös Yliopiston juhlasalissa oli tunnelma korkealla ensimmäisenä vuorossa olleen Cooma Dance Academyn esiintymisestä alkaen. Päärakennuksen monipuoliseen ohjelmaan kuului mm. Jyväskylä Sinfonian konsertti. Aamuisessa Mäki-Matin perhepuiston lastentapahtumassa oli tänä vuonna ennätysmäärä kävijöitä ja perheitä riitti myös iltapäivällä startanneeseen Lounaispuiston kokoperheentapahtumaan. Lounaispuistossa järjestetty tapahtuma oli osa Jyväskylän kaupungin 175. juhlavuotta. Teatterikoneen ja Yövieraiden perinteiden keskiyönperformanssi järjestettiin tänä vuonna Moirislammen sijaan Kampuksen kentällä, uuden tapahtumapaikan löytäminen ei tuntunut tuottavan vaikeuksia koska yleisö oli paikalla runsaslukuisena.

Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Markus Latvalalle myönnettiin tapahtumassa Jyväskylän kaupungin Kulttuuripalkinto kaupunkikulttuurin ja tapahtumatuotannon edistämisestä Jyväskylässä.

Syntymäpäiväsankari kiittää lämpimimmin tapahtumassa mukana olleita esiintyjiä, työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja festivaaliyleisöä!