la 18.5. klo 23:00
Unzyme – Vertical Thinking Experiment

Unzyme-yhtyeen biomekaaninen pop-show on rock-laulujen energian, elektronisen musiikin sykkeen ja äärimmilleen viritetyn liveteknologian kiehtova yhdistelmä. Joona Nuutisen koskettava laulu, Ville Hoikkalan vaarallisen tehokkaat poikkitieteelliset rytmit ja Mary Violetin cyberpunk-koskettimet muodostavat Unzymen liveshown tukirangan.

Unzyme on teknologiaelämys. Bändi on itse ohjelmoinut oman valoshownsa jokaiseen biisiin. Heidän suorien nettilähetystensä kameroita ohjataan etänä Uruguaysta käsin. Live-esityksen ohjaamiseen käytetään useita juuri Unzymen käyttöön räätälöityjä laitteita.

Unzyme julkaisee kesällä toisen albuminsa, Overriden, joka laajentaa Brainforest-debyyttialbumin paradigmaa. Muun muassa Pet Shop Boys, Prodigy, Pendulum, Röyksopp, CMX, Apulanta ja Kent ovat innoittaneet Unzymen kappaleita.

Unzyme on ReverbNation-palvelun Suomen electronica-toplistalla sijalla 4, ja kaikkien suomalaisbändien listalla sijalla 17, heti Redraman jälkeen. Hiljattain Unzymeä on pyydetty haastateltavaksi elektronisten bändien liveteknologiasta kertovaan kirjaan.

Unzyme on kasvattanut kuulijakuntaansa nousevaan tahtiin. Facebookissa tykkääjiä on jo yli 42 000. Yhtye lähtee Saksaan kiertueelle syksyllä 2013.