la 18.5. klo 21:30
Mandolin Mountain

Mandolin Mountain

MANDOLIN MOUNTAIN eli MaMo on syksyllä 2007 Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella perustettu mandoliiniorkesteri. Moista ei ole kuultu eikä nähty Suomessa sitten 1930-luvun. Tämä maamme suurin, elinvoimaisin ja kaunein mandoliinimusiikkiin keskittyvä orkesteri ottaa yleisönsä sekä taidokkaalla musisoinnillaan että lavakarismallaan.

Ohjelmistossa on mandoliinimusiikin klassikoita Meksikosta Amerikkaan, Englannista Japaniin mm. säveltäjiltä Eduardo Angulo, David Grisman, Simon Mayor, Yasuo Kuwahara ja Jose Zambrano. Orkesteri tulkitsee mandoliinimusiikin klassikoiden lisäksi varsin monenlaista musiikkia aina Bachista kantriin ja klezmeristä brasilialaiseen choroon eikä suomalaista kansanmusiikkiakaan unohdeta.

MaMo noudattelee mandolalla lisättynä keskieurooppalaisen mandoliiniorkesterin kokoonpanoa: mandoliini, mandola, tenorimandola, kitara ja basso; tarvittaessa käytetään myös muita soittimia, esim. viulua, klarinettia ja banjoa. Orkesteri koostuu musiikkikasvatuksen opiskelijoista ja MaMoa johtaa mandoliinivuoren huipulla Jouni Koskimäki, jonka käsialaa ovat myös orkesterin sovitukset.