la 18.5. klo 10:00
Jyväskylän kaverikoirat, silitettäviä koiria

Jyväskylän kaverikoirat, silitettäviä koiria

Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jolla pyritään koirien avulla tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole edellytyksiä eikä mahdollisuutta oman koiran pitoon. 

Kaverikoira-nimike on Kennelliiton rekisteröimä tuotemerkki ja Kaverikoira-nimeä voivat käyttää ainoastaan Kennelliiton ryhmissä toimivat koirakot jotka ovat tulleet toimintaan mukaan perehdyttämiskurssin kautta.
 
Kaverikoirat kutsuttiin mukaan Suomen Kennelliiton hyötykoiratoimikuntaan vuonna 2006 ja siitä lähtien kaverikoiratoiminta on tunnustettu yhtenä Suomen virallisena koirien hyötykäyttömuotona. Muita hyötykäyttökoiria ovat Näkövammaisten Keskusliiton opaskoirat, Invalidiliiton avustajakoirat, Kuulokoirayhdistyksen kuulokoirat sekä Suomen Palveluskoiraliiton palveluskoirat.
 
Hyötykoiratoiminnassa oleminen asettaa kaverikoiratoiminnalle omia vaatimuksiaan toiminnan tasalaatuisuuden, luotettavuuden ja turvallisuuden suhteen.

Ryhmässä aktiivisesti toimiville kaverikoirille myönnetään työasuksi Kennelliiton oranssi kaverikoirahuivi. Huivia koira saa käyttää töissä ollessaan ja myös toimintaa esitellessä erilaisissa tapahtumissa.

Jyväskylän seudulla kaverikoiratoiminta käynnistyi vuoden 2004 syksyllä. Tällä hetkellä ryhmässä on 20 koirakkoa jotka käyvät aktiivisesti vierailuilla.